пятница, 7 октября 2016 г.

Олімпіада з математики у початковій школі 19 .10 . 2016

  олімпіадні завдання з математики 1 клас

Ф. В., клас _____________________________________________
1.У трьох братів по дві сестри. Скільки всього дітей у сім'ї? Обведи правильну відповідь:
5 9 6
2. Що важче: 1 кілограм вати або 1 кілограм заліза? Обведи правильну відповідь:
вата залізо порівну
3. В пакет можна покласти 2 кілограма продуктів. Скільки пакетів повинна бути біля мами, якщо вона хоче купити 4 кілограми картоплі і диню масою 1 кілограм?
Напиши відповідь._________________________
4. З-під воріт видно 8 котячих лап. Скільки кішок у дворі?
Напиши відповідь. __________________
5. Постав знаки + або - ,щоб вийшло вірне рівність:
7 * 4 * 2 * 5 = 10
10 * 4 * 3 * 8 = 1
6. Сходи складається з 7 сходинок. Яка сходинка знаходиться на середині?
7. Колоду розпиляли на 3 частини. Скільки розпилів зробили? Обведи правильну відповідь:
3 2 4
8.У тварини  праві 2 ноги, 2 ліві ноги, 2 ноги ззаду,2 ноги спереду. Скільки всього ніг у тварини?
Напиши відповідь:_________________________________
9. Три дівчинки готували ялинкові іграшки до Нового року. Утрьох вони працювали 3 години. Скільки годин працювала кожна з них?
Напиши відповідь:_________________________
10. Сума трьох парних чисел дорівнює 12. Напиши ці числа, якщо відомо, що доданки не рівні між собою.
____ + ____ + ____ = 12

 2 клас

Ф. В., клас _____________________________________________
1. Індик важить 12 кг Скільки він буде важити, якщо стане на одну ногу? (1 бал) Відповідь:________________
2. Клітка у кроликів була закрита, але в нижній отвір видно було 24 ноги, верхнє - 12 кролячих вух. Так скільки ж було в клітці кроликів? (3 бали) Відповідь:___________________
3. Аня, Женя і Ніна за контрольну роботу отримали різні оцінки, але двійок у них не було. Відгадайте , яку оцінку отримала кожна з дівчаток, якщо у Ані не "3", у Ніни не "3" і не "5" (3 бали).
Відповідь: у Ані___, у Ніни ____, у Жені_____.
4. З чисел 21, 19, 30, 25, 12, 7, 15, 6, 27 підберіть такі три числа, сума яких дорівнює 50 (2 бали). Відповідь:___________________________.
5. У Буратіно менше 20 золотих монет. Ці монети він може розкласти в стопки по дві, по три і по чотири монети. Скільки монет у Буратіно? (3 бали) Відповідь:__________.
6.Запиши всі двозначні числа, в яких число одиниць на чотири більше числа десятків? (1 випадок - 1 бал)_________________________.
7. Катя, Галя та Оля, граючись , сховали по іграшці. Вони грали з ведмедиком, зайчиком і слоником. Відомо, що Катя не ховала зайчика, а Оля не ховала ні зайчика, ні ведмедика. У кого яка іграшка? (3 бали)
Відповідь: у Каті____________________, у Галі____________________, у Олі_____________________.
8. Три дівчинки на питання, скільки їм років відповіли так: Маша: "Мені разом з Наташею 21 рік", Наташа: "Я молодший Тамари на 4 роки", Тамара: "Нам трьом разом 34 роки". Скільки років кожній з дівчаток? (5 балів)
Відповідь: Маші_________, Наташі____________, Тамарі___________.
9. Встав пропущені знаки математичних дій. (приклад 1 - 2 бали)
1 2 3 4 5 = 5 1 2 3 4 5 = 7
10. Продовж ряд чисел (2 бали)
20, 18, 19, 17, 18, 16, 17, ...., ...., ....
1, 2, 4, 7, 11, 16, 22, 29, ...., ....

 3 клас

Ф. В., клас _____________________________________________
1.Одно яйце вариться 4 хвилини. Скільки хвилин вариться 5 яєць?
(1 бал)________________.
2. На руках 10 пальців. Скільки пальців на 10 руках? (1 бал) _________.
3. Лікар дав хворій дівчинці 3 таблетки і велів приймати їх через кожні пів години. Вона строго виконала вказівку лікаря. На скільки часу вистачило прописаних лікарем таблеток? (1 бал)_____________.
4. З шматка дроту зігнули квадрат зі стороною 6см. Потім разогнули дріт, і зігнули з неї трикутник з рівними сторонами. Яка довжина сторони трикутника? (1 бал)____________________.
5. Коля, Вася і Боря грали в шашки. Кожен з них зіграв лише 2 партії. Скільки всього партій було зіграно? (2 бали)________________.
6. Скільки двозначних чисел можна скласти з цифр 1,2,3 за умови, що цифри в запису числа повторюватися не будуть? Перерахуй всі ці числа. (2 бали)___________________________________________.
7. Було 9 аркушів паперу. Деякі з них розрізали на три частини. Все стало 15 аркушів. Скільки аркушів паперу розрізали? (3 бали)__________.
8. У п'ятиповерховому будинку Віра живе вище Петі, але нижче Слави, а Коля живе нижче Петі. На якому поверсі живе Віра, якщо Коля живе на другому поверсі? (3 бали)__________________________________________.
9. 1 гумка, 2 олівця і 3 блокнота стоять 38 крб. 3 гумки, 2 олівця і 1 блокнот варті 22 руб. Скільки коштує комплект з гумки, олівця і блокнота? (4 бали)__________________________________
10. Нільс летів у зграї на спині гусака Мартіна. Він звернув увагу, що побудова зграї нагадує трикутник: попереду ватажок, потім 2 гуски, в третьому рядку 3 гусака і т.д. Зграя зупинилася на нічліг на крижині. Нільс побачив, що розташування гусей на цей раз, нагадує квадрат, що складається з рядків, в кожному рядку однакова кількість гусей, причому число гусей в кожному ряду дорівнює числу рядів. Гусей у зграї менше 50. Скільки гусей у зграї? (6 балів)_______________________________

Комментариев нет:

Отправить комментарий